Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Tacikistan’daki ŞİÖ Dostluk ve İşbirliği Merkezi’nde tören etkinliği

Tacikistan’daki ŞİÖ Dostluk ve İşbirliği Merkezi’nde tören etkinliği
REKLAM ALANI
22.01.2024
A+
A-

 

 

 

Tacikistan’daki ŞİÖ Dostluk ve İşbirliği Merkezi’nde tören etkinliği

2024

Öncesi
Sonraki

 

 

 

18 Ocak 2024’te Tacikistan’daki ŞİÖ Dostluk ve İşbirliği Merkezi’nde “Kültürler diyaloğunu genişleterek, ‘ŞİÖ ailesi’nde dostluk ve iş birliğini güçlendiriyoruz” konulu ciddi bir etkinlik düzenlendi. Merkezin 2023 yılı faaliyetlerinin sonuçları.

 

 

 

 

ŞİÖ Genel Sekreteri Zhang Ming (video mesaj) ve Tacikistan Cumhuriyeti Kültür Bakanı Zulfiya Davlatzoda, etkinlik katılımcılarına hoş geldin sözleriyle hitap etti. Ayrıca Tacikistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Sodik Imomi ve Kamu Yönetimi Akademisi rektörü Abdukhalil Gafurzoda da sunumlarda bulundu. Tacikistan’ın ŞİÖ işlerinden sorumlu ulusal koordinatörü Akhmad Saidmurodzoda, eski ŞİÖ Genel Sekreteri Profesör Rashid Alimov ve ŞİÖ ailesi devletlerinin Tacikistan’daki büyükelçileri.

 

 

 

 

Etkinlik programının ana unsuru, T. Sattorov’un adını taşıyan Tacik Ulusal Konservatuarı ve Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kamu Yönetimi Akademisi’nin genç virtüözlerinin katılımıyla düzenlenen “On Sihirli Not” konseriydi.

 

 

 

 

Etkinliğe katılanlar, Tacikistan Cumhurbaşkanı Saygıdeğer Emomali Rahmon’un girişimiyle kurulan Tacikistan’daki ŞİÖ Merkezi’nin faaliyet gösterdiği kısa süre içerisinde yirminin üzerinde tematik etkinlik, konferans ve konferansları içeren kapsamlı bir program hayata geçirdiğini kaydetti. ve ünlü hükümet figürlerinin ve uluslararası uzmanların katılımıyla yuvarlak masa toplantıları.

 

 

 

 

Bu ciddi etkinlik ŞİÖ üye devletlerinin zengin tarihi ve kültürel mirasının tanıtılmasına katkıda bulundu.

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal ağlardaki resmi sayfaları:

Facebook’tayız : www.facebook.com/mfa.tj _

Twitter’dayız : www.twitter.com/MID_Tajikistan _

Telegram’dayız : t.me/mfa_tj _

Instagram’dayız : instagram.com/mfa_tjk _

kaynak:https://mfa.tj/ru/main/view/14196/torzhestvennoe-meropriyatie-v-tsentre-druzhby-i-sotrudnichestva-shos-v-tadzhikistane

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.