Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı, Dünya Kadınlar Günü’ne adanan gala etkinliğine katıldı

Cumhurbaşkanı, Dünya Kadınlar Günü’ne adanan gala etkinliğine katıldı
REKLAM ALANI
08.03.2024
A+
A-

Olaylar

Astana, Kazakistan

Cumhurbaşkanı, Dünya Kadınlar Günü’ne adanan gala etkinliğine katıldı

2024

Devlet Başkanı konuşmasında kadınları yaklaşan tatilden dolayı tebrik etti.

– 8 Mart, güzelliği, iyiliği ve sıcaklığı simgeleyen bir bahar bayramıdır. Biz erkekler sizi takdir ediyoruz, saygı duyuyoruz ve seviyoruz. Kadınlarımız her zaman özel ilgi ve takdir görüyor. Ancak kadının onurlandırıldığı bir topluma kültürel ve medeni denebilir. Akil insanlarımız her zaman annelere saygı duymuş, kızlarına değer vermiştir. Bu tutum çok eski zamanlardan beri kanımızda var” dedi Kassym-Jomart Tokayev.

 

 

 

Devlet başkanı, ülkesinin menfaati için erkeklerle eşit şekilde çalışan tüm kadınlara şükranlarını sundu. Devletin kendilerine gerekli desteği sağlamaya devam edeceğini de kaydetti.

– Benim girişimim üzerine, hükümetin temsili organlarında kadınlara özel kotalar sağlandı. Kadınların parlamento ve mescitlerdeki payı arttı, bu yönde çalışmalar devam edecek. Adil cinsiyetin temsilcileri Anavatanımızın gelişimine önemli katkı sağlıyor. Birçok kadın girişimci faaliyetlerde aktif olarak yer almaktadır. Birçoğunuz üretimde, bilimde ve sporda başarıya ulaştınız. Kazakistan’daki öğretmenlerin büyük çoğunluğu kadındır. Genç nesile vatanseverliği, bilgiyi, çalışkanlığı aşılıyorsunuz ve ulusun sağlığının güçlendirilmesine katkıda bulunuyorsunuz. Kazakistan’ın refahına olan katkınız en yüksek takdire layıktır” diye vurguladı.

Daha sonra Devlet Başkanı, en iyi kadın projesi için Aru-Ana yarışmasını kazananlara ödüllerini takdim etti. Bu kez çeşitli alanlarda hayata geçirilen toplumsal öneme sahip projelere ve sivil toplumun gelişimine katkılara yönelik ödüller altı kategoride sahiplerini buldu.

 

En iyi kadın projeleri “Aru-Ana” yarışmasının kazananları:

1. “Kırsal kadınların kalkınması için en iyi proje” adaylığında – Elchibaeva Bakytgul Kazezbaevna;

2. “Bilim alanında en iyi proje” adaylığında – Shakulikova Gulzada Tanirbergenovna;

3. “Yurttaşlık bilincinin geliştirilmesi alanında en iyi proje” adaylığında – Akhmedzhanova Aliya Serkbolovna;

4. “Ulusal kültürel mirasın yaygınlaştırılmasına yönelik en iyi proje” adaylığında – Anastasia Anatolyevna Mikhaleva;

5. “Tarım alanında en iyi proje” adaylığında – Arkashbaeva Botagoz Makhambetkalievna;

6. “Yaratıcı endüstri alanında en iyi proje” adaylığında – Edilbekova Madina Edilbekovna.

Törenin sonunda Kassym-Jomart Tokayev, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne ithaf edilen “Ayelmen Alem Ademi” konserini izledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/prezident-prinyal-uchastie-v-torzhestvennom-meropriyatii-posvyashchennom-mezhdunarodnomu-zhenskomu-dnyu-722821

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.