Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

KKTC Cumhurbaşkanlığı himayelerinde “Liseler Arası Şiir Okuma ve Yazma Yarışması” düzenleniyor

KKTC Cumhurbaşkanlığı himayelerinde “Liseler Arası Şiir Okuma ve Yazma Yarışması” düzenleniyor
REKLAM ALANI

KKTC Cumhurbaşkanlığı himayelerinde “Liseler Arası Şiir Okuma ve Yazma Yarışması” düzenleniyor
29.04.2022 13:22
KKTC Cumhurbaşkanlığı Daire Müdürü, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Komitesi Başkanı Doç. Dr. Serkan İlseven yaptığı açıklamada, KKTC Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar’ın öncülüğünde, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Komitesi ile Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Haftası dolayısıyla, “Liseler Arası Şiir Okuma ve Yazma Yarışması” düzenleneceğini bildirdi.
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

17 Mayıs 2022 Salı saat 10.00’da Yakın Doğu Üniversitesi, Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacak olan yarışma tüm ilçelerde bulunan Özel ve Devlet Liselerini kapsamaktadır.
Yarışmada “Şiir Okuma” ve “Şiir Yazma” olmak üzere öğrenciler iki ayrı dalda değerlendirilecek olup yarışmaya katılacak tüm eserlerin en geç 10 Mayıs 2022 Salı saat 10.00’a kadar [email protected] adresine teslim edilmesi gerekmektedir. Yarışma sonucunda jüri üyeleri tarafından belirlenen başarılı öğrencilere ödülleri takdim edilecektir.
Liseler Arası Şiir Okuma ve Yazma Yarışması kuralları şu şekildedir:
“Şiir Yazma Yarışması Kuralları”
a. Şiir yazma yarışması için tema, “ülkem”, “doğa” ve “insan sevgisi”dir.
b. Şiir yazma yarışmasına katılacak öğrenciler Rumuzla katılacaktır.
c. Yarışma tüm lise öğrencilerine açık olup, her liseden isteyen öğrenci yarışmaya katılabilecektir (katılımcı sayı sınırı yoktur).
d. Teslim edilecek tüm şiirler Times New Roman formatında 12 punto ve bir buçuk satır aralığı ile yazılacaktır.
e. Şiir yazma yarışmasına katılacak tüm eserler, en geç 10 Mayıs 2022 Salı saat 10.00’a kadar [email protected] adresine teslim edilecektir.

“Şiir Okuma Yarışması Kuralları”
a. Şiir okuma yarışmasına katılacak öğrenciler açık isimle yarışacaktır.
b. Şiir okuma yarışması için her liseden temsilen bir öğrenci yarışacaktır.
c. Şiir okuma yarışması için tema “ülkem”, “doğa” ve “insan sevgisi”dir.
d. Okunacak tüm şiirler Times New Roman formatında 12 punto ve bir buçuk satır aralığı ile yazılıp [email protected] adresine teslim edilecektir.
e. Şiir Okuma Yarışması’na katılacak tüm eserler, en geç 10 Mayıs 2022 Salı saat 10.00’a kadar teslim edilecektir.

kaynak:https://kktcb.org/tr/kktc-cumhurbaskanligi-himayelerinde-liseler-arasi-siir-okuma-ve-yazma-yarismasi-9719

 

REKLAM ALANI