Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi Derneği’nin 49’uncu kuruluş yıldönümü resepsiyonunda konuştu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi Derneği’nin 49’uncu kuruluş yıldönümü resepsiyonunda konuştu
REKLAM ALANI

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi Derneği’nin 49’uncu kuruluş yıldönümü resepsiyonunda konuştu

03.05.2024

“Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi Derneği, 49 yıl önce zor bir dönemde kuruldu”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi Derneği’nin 49’uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen “Ayak İzleri” isimli sergi ve resepsiyona katıldı.

Sibel Tatar etkinlikte yaptığı konuşmada, Dr Latife Birgen’in Kıbrıs Türk kadınları içinde en önemlileri arasında yer aldığını ve öncülerinden olduğunu söyledi.

Sibel Tatar, Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi Derneği’nin Kurucu ve Onursal Başkanı Dr Latife Birgen’in 49 yıl önce savaştan yeni çıkılmış zor bir dönemde derneğin kurulmasına vesile olduğu için kendisini tebrik ederek, saygılarını sundu.

Dr Latife Birgen’in uluslararası alanda Kıbrıs Türk Kadınını tanıtma mücadelesi vermesinin çok önemli ve kıymetli olduğuna dikkat çeken Sibel Tatar, engellemelere rağmen sivil toplum örgütlerinin aynı amaç için mücadelesini sürdürdüğünü dile getirdi.

Kıbrıs Türk Kadınları Konseyi Derneği çatısı altında 49 yıldır verdiği hizmetler yanında yazdığı kitaplarla da eğitime koyduğu katkıdan dolayı Dr Latife Birgen’e teşekkür eden Sibel Tatar, Dr Latife Birgen’den bayrağı devralan, gösterilen yolda ilerleyen ve aynı amaçla çalışmalarını sürdüren derneğin başkanı ve yönetim kurulu üyelerine de verdikleri emeklerden dolayı teşekkürlerini sundu.

Kadınların güçlü varlıklar olduğunu ve bu gücün anne olmaktan kaynaklandığına dikkat çeken Sibel Tatar, “Güç kadınlarda var ama bunu örneklerle motive etmek çok önemli. Gençlerin sizi tanıması, görmesi ve tecrübelerinizi öğrenmesi, başarı ve mücadele yolunda onları motive edecektir” dedi.

49 yılın tarihsel belgesi ve fotoğraflarının yer aldığı sergide emeği geçenlere teşekkür eden Sibel Tatar, “İyiki varsınız, kadınlarla önümüz daha çok açılacak. Yürünecek çok yolumuz var. Tüm kadın derneklerimizle gurur duyuyorum. Elimden geldiğince yanınızda olmaya çalışıyorum. Yolunuz açık olsun” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Sibel Tatar, konuşmasının sonunda Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi Derneği Başkanı Remziye Taneri ile Derneğin Kurucu ve Onursal Başkanı Dr Latife Birgen’e plaket takdim etti.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatarin-esi-sibel-tatar-kibris-turk-kadinlar-konseyi-12299

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.