Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Girne’de gerçekleşen Toplu Açılış, Tanıtım ve Temel Atma Töreni’ne katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Girne’de gerçekleşen Toplu Açılış, Tanıtım ve Temel Atma Töreni’ne katıldı
REKLAM ALANI

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Girne’de gerçekleşen Toplu Açılış, Tanıtım ve Temel Atma Töreni’nde vurguladı: “Kıbrıs Türk halkı geleceğe artık daha emin adımlarla ilerliyor”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Girne’de gerçekleşen Toplu Açılış, Tanıtım ve Temel Atma Töreni’ne katıldı. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın da katıldığı törende, Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı Yeni Girne Askeri Hastanesi temelinin atılmasının yanı sıra, KKTC’de yapımı süren bazı yolların açılışı yapıldı. Açılış etkinliğinde Dipkarpaz Sağlık Ocağı’na yapılan sağlık yatırımları ile Lefkoşa’ya yapılacak olan 500 yataklı hastanenin tanıtımı da gerçekleşti. Girne’de bakım taburunda yer alan Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni’ne Başbakan Faiz Sucuoğlu, bakanlar ve diğer yetkililer de katıldı.

Törende gerçekleştirdiği konuşmada, günün anlamının oldukça büyük olduğunu, Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık, özgürlük ve devletinin kuruluşunun kutlandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanlığı olarak ortaya koydukları yeni siyasetle Kıbrıs Türk halkının geleceğe daha emin adımlarla ilerlediğini kaydetti.

“KKTC’nin altyapısının ve ekonomisinin geliştirilmesi için Türkiye ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz”

Kıbrıs’ta federal çözüm arayışlarının artık bittiğini, iki devlet ve eşit egemenlik temelinde yeni siyasetin ilan edildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bu çerçevede KKTC’nin altyapısının ve ekonomisinin geliştirilmesi için Türkiye ile birlikte çalıştıklarını söyledi.
Türkiye’den suyun gelmesi ve tarımsal faaliyetlerde de kullanılmasıyla birlikte üretimin artacağına inanç belirten Cumhurbaşkanı Tatar, sağlık alanında yapılan yatırımların özellikle genel sağlık sistemi için önemli olduğunu kaydetti.

“Genel sağlık sistemine büyük katkı”

Pandeminin ilk günlerinde vakaların da artmasıyla pandemi hastanesi yapılması için hemen adımlar atıldığını ve Acil Durum Hastanesi’nin, genel sağlık sistemine büyük katkısı olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, hastanelerin ve genel sağlık sisteminin durmadan hizmete devam ettiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Tatar, bugün temeli atılan askeri hastanenin de sağlık sistemine büyük katkısı olacağını, Lefkoşa’da temeli atılacak olan 500 yataklı büyük hastanenin yanında Girne ve Güzelyurt’ta yapımı süren 200 yataklı hastanelerin de ülkeye kazandırılmasıyla hem turizm hem eğitim hem de vatandaşlar için güçlü bir sağlık sistemine kavuşulacağını kaydetti. Sağlık sistemine emek veren herkese teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tatar, karayollarına yapılan yatırımların da önemine vurgu yaparak çağdaş karayolları ağı ile KKTC’nin geleceğine önemli yatırımlar yapıldığını ifade etti.

“Türkiye Cumhuriyeti tarafından Kıbrıs Türk halkına layık görülen binalar, KKTC’nin egemenliğinin ve devletin nişanesidir”
Cumhurbaşkanlığı ve KKTC Meclis yerleşkesine de değinen Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti tarafından Kıbrıs Türk halkına layık görülen binaların, KKTC’nin egemenliğinin ve devletin nişanesi olduğunu vurguladı.
Mevcut Cumhurbaşkanlığı ve KKTC Meclisi’nin yeterli olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, yeni yerleşkelerin bütün ihtiyaçlara cevap vereceğine ve hizmet kalitesini artıracağına inandığını söyledi.

“Yatırımlar sürüyor”
Millet bahçesinin de bir ilk olacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, bu parkın Kıbrıs Türk halkının faydalanacağı bir yer olacağını belirtti.Sıkıntılara rağmen KKTC’nin geleceğine yatırımlar yapıldığını ve KKTC’nin yalnız olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar; “KKTC var olmaya güçlenmeye, halkına güvenli, onurlu, refah içinde hizmet vermeye devam edecek” dedi. Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin geleceğine yapılan yatırımlarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-girnede-gerceklesen-toplu-acilis-tanitim-ve-temel-9061

REKLAM ALANI