Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Birleşik Rusya”: İlk hafta iyileştirme projeleri için yapılan oylamaya 6 milyondan fazla kişi katıldı

“Birleşik Rusya”: İlk hafta iyileştirme projeleri için yapılan oylamaya 6 milyondan fazla kişi katıldı
REKLAM ALANI
25.03.2024
A+
A-

“Birleşik Rusya”: İlk hafta iyileştirme projeleri için yapılan oylamaya 6 milyondan fazla kişi katıldı
2024

Bu yıl 1,5 bin belediyenin 5,4 bin nesnesi tartışmaya açıldı
İyileştirme projesine 30 Nisan’a kadar za.gorodsreda.ru ve Gosuslugi web sitelerinin yanı sıra tüm katılımcı belediyelerin halka açık yerlerdeki oylama noktalarında oy verebilirsiniz . Bir bölge veya iyileştirme projesine oy verilmesine yardımcı olmak amacıyla her bölgede gönüllü merkezleri oluşturuldu ve 172,5 binden fazla gönüllü çalışıyor.

“Önce hangi alanların iyileştirilmesi gerektiğine karar vermesi gerekenler bölge sakinleridir. İlk haftada 6,3 milyon Rus oylamaya katıldı; geçen yıl ise 2,8 milyon kişi aynı anda oy kullandı. En aktif olanlar Çeçen Cumhuriyeti, Kuzey Osetya-Alanya Cumhuriyeti ve Sverdlovsk bölgesinin sakinleriydi” diye vurguladı İnşaat, Konut ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Irek Fayzullin .

Bu yıl Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri ile Zaporozhye bölgesi sakinleri ikinci kez oy kullanabilecek. İyileştirme projeleri için yapılan oylamaya ilk kez Herson bölgesi ve Baykonur şehri sakinleri katıldı.

“Birleşik Rusya, birkaç yıldır Başkan adına Rusya İnşaat Bakanlığı ile birlikte bölgelerdeki bölgelerin iyileştirilmesine yönelik projelerin uygulanmasına katılıyor. Bu girişim sayesinde her sakin, iyileştirilmesi gereken bir park, meydan, spor alanı veya bahçe için oy kullanabiliyor. Oylama sürecinde yardımcı olan gönüllülere teşekkür ederiz. Bugün ülke çapındaki gönüllü ekibinde halihazırda 172,5 bin kişi var. Birleşik Rusya Genel Konseyi Sekreteri Andrei Turchak, gönüllü birliklere alımların oylama dönemi boyunca devam edeceğini vurguladı .

Oylamaya sunulan nesnelerin listesi, sakinlerin önerileri dikkate alınarak belediyeler tarafından derleniyor. 14 yaşını dolduran her sakin oy kullanabilir. Toplamda, “Konut ve Kentsel Çevre” ulusal projesi kapsamında halihazırda 65 binden fazla nesne iyileştirildi.

Oylamayı düzenleyenler, Rusya Federasyonu İnşaat, Konut ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı ve Rusya Federasyonu Dijital Kalkınma, İletişim ve Kitle İletişim Bakanlığı ile ülkenin her yerinden bölgesel ekiplerdir.

“Rahat bir kentsel çevrenin oluşturulması” programının Hükümet tarafından 2017 yılından bu yana uygulandığını hatırlatalım. Partinin “ Kentsel Çevre ” projesine dayanmaktadır . Avlu alanlarının ve halka açık rekreasyon alanlarının iyileştirilmesi, sakinlerin inisiyatiflerini dikkate almaktadır.

2017 yılından bu yana İnşaat Bakanlığı ve Birleşik Rusya programı kapsamında 111 binin üzerinde bölge iyileştirildi. 34,5 bin kamusal alan ve 77 bine yakın avlu yenilendi.

Hoparlör
Faizullin Irek Envarovich
Faizullin Irek Envarovich
Rusya Federasyonu İnşaat ve Konut ve Toplumsal Hizmetler Bakanı
#Faizullin
#Turçak
#Minstroy
#kentselrahat ortam
#halka açık yerler
#gelişim
#oy
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-v-golosovanii-za-obekty-blagoustrojstva-za-pervuyu-nedelyu-prinyali-uchastie-bolee-6-millionov-chelovek

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.