Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mehmetçik-Büyükkonuk Belediye Başkanı Fatma Çimen Tuğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mehmetçik-Büyükkonuk Belediye Başkanı Fatma Çimen Tuğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti.
REKLAM ALANI

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mehmetçik-Büyükkonuk Belediye Başkanı Fatma Çimen Tuğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti.

 

 

 

.2023
“Kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak için festivaller önemlidir”
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulde yaptığı konuşmada, eski adıyla ‘Galatya’ olan Mehmetçik’in son yıllarda yapılan yatırımlarla gelişim içinde olduğunu belirterek, kültür, tarih ve sanatıyla da KKTC’nin artan bir değeri olmaya devam ettiğini söyledi.

 

 

Ülke genelinde ve yurtdışında yaşayan Mehmetçiklilerin Kıbrıs Türk tarihinde önemli yeri bulunduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak için festivallerin önemine vurgu yaptı.

 

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Gelecek gençlerindir’ sözüne atıfta bulunan Cumhurbaşkanı Tatar, üzüm ve yan ürünlerinin sunumunun yanında kültürel ve sanatsal etkinliklerle festivalde çok sayıda gencin yer alacak olmasının da mutlu edici olduğunu kaydetti.

 

 

 

 

Pandemi döneminde ara verilen festivallerin yeniden düzenlenmeye başladığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Mehmetçik Üzüm Festivali’nin büyük bir katılımla gerçekleşmesini temenni etti.

Fatma Çimen Tuğlu’nun Mehmetçik-Büyükkonuk Belediye Başkanlığına seçildikten sonra ilk festivali olacağına işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar; belediye meclis üyeleri, muhtarlar, belediye çalışanları ve vatandaşlarla birlikte yapılacak festivalin başarılı geçmesini diledi.

 

 

Mehmetçik-Büyükkonuk Belediye Başkan Fatma Çimen Tuğlu ise kabulden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, 4-13 ağustos tarihleri arasında belediye tarafından düzenlenecek 61. Mehmetçik Üzüm Festivaline Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı davet etti.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-mehmetcik-buyukkonuk-belediye-baskani-fatma-cimen-tuglu-ve-11339

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.