Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 15 Temmuz darbe girişimde yaşamını yitirenleri anmak üzere Boğaz Şehitliği’nde düzenlenen törene katıldı:

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 15 Temmuz darbe girişimde yaşamını yitirenleri anmak üzere Boğaz Şehitliği’nde düzenlenen törene katıldı:
REKLAM ALANI

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 15 Temmuz darbe girişimde yaşamını yitirenleri anmak üzere Boğaz Şehitliği’nde düzenlenen törene katıldı:
15.07.2023 1

 

 

 

 

 

“15 Temmuz’da yaşananlar bu coğrafyada güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti’nin bizlerin varlığı ve bekâsı için ne kadar önemli olduğunu gösterdi”

 

 

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye’de 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimde hayatını kaybedenleri anmak üzere Boğaz Şehitliği’nde düzenlenen törene katılarak konuşma yaptı.
“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında bu sabah Boğaz Şehitliği’nde düzenlenen anma törenine Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yanı sıra, Meclis Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Maliye Bakanı Alişan Şan, GKK Yardımcısı Tuğgeneral Kadir Bayraklı, Güvenlik Kuvvetleri Kurmay Başkanı Albay Zafer Koca ve diğer yetkililer katıldı.

Çelenklerin anıta sunulmasıyla saat 09.00’da başlayan tören, saygı duruşu ve istiklal marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilmesiyle devam etti.

 

 

 

Törende Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu konuşma yaptı. Din görevlisi tarafından şehitler için dua okunduktan sonra şehit kabirlerine karanfil bırakıldı. 15 Temmuz şehitleri için oluşturulan zeytin fidanlığı da gezildi.

Cumhurbaşkanı Tatar: “15 Temmuz tarihte kara bir leke olarak kalacak…”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bazı güçler tarafından desteklenen FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz 2016’da demokrasi ve halk iradesini çiğneyerek Türkiye Cumhuriyeti’ni parçalayıp bölmek, başkalarının esareti ve tahakkümü altına sokmak için beklenmedik şekilde bir darbe girişiminde bulunduğunu söyledi.

15 Temmuz’un tarihte kara bir leke olarak kalacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının o gece Türkiye’deki gelişmeleri büyük bir endişeyle takip ettiğini anımsattı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliği, Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçlerinin kahraman müdahalesiyle kalkışmanın bastırıldığın kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) yapılan saldırıyı da hatırlattı.

 

 

 

 

Sokağa çıkan, tankların altında çiğnenme riskine karşı kahramanlık gösteren 15 Temmuz şehitlerine rahmet dilediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, “15 Temmuz’da yaşananlar bu coğrafyada güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti’nin bizlerin varlığı ve bekası için ne kadar önemli olduğunu gösterdi” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Tatar, “FETÖ başarılı olsaydı, 15 Temmuz akşamı Rum-Yunan ikilisinin Yunan bayrağını Girne’ye dikmeye hazır olduğunu işitiyorduk. Endişemiz büyüktü ama Türk milleti bunun da üstesinden geldi. Bunun mutluluğu içindeydik…. ” dedi.
“Her zaman demokrasiden, halk iradesinden yanayız”
Kıbrıs’ta her zaman demokrasiden, halk iradesinden yana olduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, “Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda bağımsız ve özgür şekilde yaşayabilmesi biz de çok şehitler verdik….” dedi.
15 Temmuz’un Kıbrıs’taki Yunan darbesinin de yıl dönümü olduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar, “15 Temmuz Kıbrıs Türk halkının tarihinde önemli bir tarihtir… ” dedi.
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık ve özgürlüğe kavuşturan 20 Temmuz 1974’ün 49’uncu yıl dönümünün yaklaştığını da anımsatarak, Kıbrıs’ta iki egemen eşit devlet ve eşit statünün teyidiyle yeni bir sürece girilebileceğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Tatar, “Kıbrıs Türk halkı bağımsızdır, özgürdür, varlığını kendi devletiyle sürdürecektir. Bütün bunlar bize güç vermektedir” dedi.

 

 

 

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılını tamamladığını da ifade eden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Türkiye’nin yeni yüzyılında inşallah Türk milletinin başarıları KKTC’ye de yansıyacak. Bizler de geleceğe umutla bakacağız” dedi.
Vatanı uğruna hayatını kaybedenlere rahmet dileyen, gazilere şükranlarını ileten Cumhurbaşkanı Tatar, her zaman Kıbrıs Türk halkının yanında olan Türkiye Cumhuriyeti’ne de teşekkür etti.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-15-temmuz-darbe-girisimde-yasamini-yitirenleri-anmak-11292

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.